Відкритий лист від громадської організації Союз Виборців України (СВУ) до Президента України та Верховної Ради

Програма СВУ по виходу України з кризи – це входження влади та всього суспільства в правове поле України.

Оскільки Президент є гарантом Конституції, ми забов’язані звернутись до президента, щоб домовитись про співпрацю в цьому напрямку. Входження ВР в правове поле, відбудеться на виборах до ВР, і ці вибори стануть люстрацією ВР, як сказав президент Порошенко.

Ми за цей шлях, але позиція СВУ особлива в тому, що наш передвиборчий блок, який ми сформуємо, має стати стабілізуючим посередником між правими і лівими силами у майбутній ВР. Також СВУ за спокій в політиці, цього можна досягти шляхом продовження ВР практики амністування, що була на майдані.

СВУ створена для того, щоб в Україні більше не було кровопролиття.

СВУ буде посередником між народом і владою, проводячи регулярні опитування виборців України. Також ми вважаємо, що президент, як це було при Януковичу, не повинен керувати фракцією в парламенті, бо це вихід за межі правового поля, що суперечить принципу розподілу влад.

Ми вважаємо, що президент має опиратись на народ, який його обрав, а ВР має займатись законотворчою діяльністю, а не боротьбою між фракціями.

Ми за рішучі кроки в напрямку перемир’я та переговорного процесу.

З ціею метою ми стали ініціаторами скликання Конгресу Мирних Сил ( КМС ). Мета конгресу – обговорення шляхів входження конфліктуючих сторін в правове поле, та підготовка до переговорного процесу не тільки між президентами, а й між політичними та громадськими організаціями України і Росії, між парламентами двох країн.

А головне завдання влади, особливо президента, дати можливість народу спокійно без обману обрати своїх народних обранців у ВР.

Всі ці питання більш широко ми готові обговорювати з президентом та усіма фракціями ВР. Сподіваємося на порозуміння та співпрацю.

З повагою громадська організація Союз Виборців України.

щитмиру.com.ua

Email: shieldofpeace.com@gmail.com

27.08.2014 р. Голова г.о.СВУ Іванов В.А.